GranCanaria-info.no

Din ferieguide til Gran Canaria!

Transport på Gran Canaria

 

Gran Canaria er en relativt liten øy utenfor Afrikas Vestkyst og transportmulighetene er svært mange. Dersom du har førerkort og føler deg trygg i trafikken vil vi absolutt anbefale deg å leie en bil på flyplassen og beholde denne under hele oppholdet på øya for å levere den på flyplassen ved hjemreisen. Bare det å velge bort buss transfer til og fra flyplassen kan gjerne dekke inn halvparten av utgiftene til leiebil dersom dere er flere i reisefølget. Du får en brukbar leiebil i en uke til ca kr 1500,- og du kan dermed forflytte deg fritt rundt på Gran Canaria under hele oppholdet. Bensinen er også billigere enn i Norge.

 

Dersom du av ulike årsaker ikke ønsker å leie bil så kan du slå deg til ro med at det sjeldent er problemer med å få tak i taxi på øya. Det er bare å stille seg opp på en holdeplass eller stå i veien og signaliser til forbipasserende taxier, så har du normalt taxi i løpet av få minutter. Prisene for taxi på Gran Canaria ligger under norske priser men er allikevel ikke så veldig billig. Det går også greit med busser langs kysten fra Puerto Mogan gjennom alle feriebyene og opp til Las Palmas.

 

Hvis du skal bevege deg mellom feriebyene Arguineguin, Puerto Rico og Puerto Mogan så går det en liten ferje med glassbunn i skytteltrafikk mellom disse stedene. Båten legger også til ved Anfi del Mar for å ta av og på passasjerer. Båtturen tar forholdsvis kort tid og du får servert den spanske nasjonaldrikken Sangria ombord. Båten tar også et lite stopp for å mate fisker noe som dessverre ikke er den veldig store opplevelsen. Selve glassbunnen er oppskrytt og man ikke mye glede av denne bortsett fra de 2 minuttene fiskematingen pågår. Det er ikke noe sjakktrekk å sette seg i bunnen av båten med tanke på å se ut av glassbunnen under ferden. Du har med andre ord ingen glede av dette.